Sosyal Medya

Dünya

Dağıstan’da bir cami daha kapatıldı

Dağıstan Cumhuriyeti’nde, görgü tanıkları, Severnaya Camisi’nin kapısının güvenlik güçleri tarafından kaynak yapılarak kapatıldığı değerlendirmesinde bulundu.



Hasavyurt’ta güvenlik güçleri mensubu bir kiÅŸi, cami inÅŸaatının izin belgeleri ile ilgili bir soruÅŸturma yürütüldüğünü açıkladı.
Adının Rasul olduğunu söyleyen bir vatandaş, kapatılan caminin cemaatinin bir başka selefi camiinde toplanarak bundan sonra nasıl hareket edeceklerini tartışacaklarını söyledi.
Rasul adlı vatandaÅŸ, yaptığı açıklamada, “Ä°mamızı, üzerine el bombası yerleÅŸtirerek tutukladılar. Halbuki imam DAEÅž’e karşı olmasıyla biliniyordu. Vaazlarında, bu örgütü açıkça eleÅŸtiriyordu. Yönetim ÅŸu anda selefi camilerini bir bir kapatıyor. Evvela, Mahaçkale’de Kotrova caddesindeki camiyi kapatmaya çalıştılar. Daha sonra “Macar Askerleri” caddesindeki camii kapatılmaya çalışıldı. 29 Ocak’ta da Åžamhal’daki selefi camiini kapattılar. Her yerde taktik aynı, ya müftülükten atanan imamı kabul edeceÄŸiz ya da cami kapanacak” dedi.
Severnaya camisinden biri, emniyet güçlerinin caminin kapatılmasında iki sebep söylediklerini açıkladı:
“Birinci sebep, imamımızın olmaması. Halbuki imamımızı Aralık ayında kendileri hapse attı. Ä°kinci sebep olarak ise caminin belgelerinin olmadığını söylüyorlar. Bu ise yalan, bizim belgelerimiz tam.”
Kavkazki Uzel tarafından verilen bilgilere göre, Hasavyurt emniyeti, caminin kapatılmasıyla ilgili henüz bir çaıklama yapmaktan kaçındı.
Ajanskafkas

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.